Spente lærlinger besøkte i dag Os kommune for å bli kjent med sin nye arbeidsplass. I høst starter de opp, og Oppvekstsjef Martin Løvø håper de vil trives.

Linnea Meli, Kamilla Klemetsvoll Nilsgård, Mathilde Sæthern og Alen Zundja og Jenny Elise Lundkvist (ikke tilstede) starter opp nå i august. Arbeidsstedene er i tjenesteområdene Omsorg og Oppvekst.

– Læretiden er selve grunnfjellet i opplæringen, og vi skal gjøre vårt beste for at dette blir bra, sier Løvø, og legger til at han ønsker at lærlingene skal være seg selv og føle trygghet på arbeidsplassen.

Nye lærlinger i Os kommune

Det ble møte med flere ansatte i kommunen, både ledere og veiledere. Velkomstkake ble det også.

Fra elev til ansatt

De nye lærlingene ble møtt med kake for anledningen, og sammen med Oppvekstsjef Martin Løvø, leder for Omsorg Vigdis Øvergård, avdelingsleder Johannes Nordvik og leder for lønnsavdelingen Bjørg Unni Berg Stenvoll, fikk de en orientering om hverdagen som lærling i Os kommune.

Oppvekstsjef Martin Løvø (t.v) orienterte Alen Zundja og de andre nye lærlingene om overgangen fra elev til ansatt.

Forventninger, plikter, rettigheter og informasjon om lønn og skattebestemmelser sto blant annet på programmet. I tillegg fikk lærlingene en orientering om kommunens virksomheter, litt om arbeidshverdagen, og det å gå fra å være elev til å bli ansatt.

– Flott at så mange møter lærlingene

Tilstede var også Tone Stensaas ved Opplæringskontoret i Fjellregionen. Hun synes Os kommune har kommet lang med planleggingen, og at virksomheten har vært tidlig ute for å få tak i de ønskede kandidatene.

– Det at såpass mange ledere og ansatte har tatt seg tid til å møte de nye lærlingene synes jeg også er positivt, sier hun.

Lærlingene fikk en god prat med både oppvekstsjef Martin Løvø og andre ansatte i kommunen. Fra venstre: Linnea Meli, Kamilla Klemetsvoll Nilsgård, Mathilde Sæthern og Alen Zundja.

Lærlingene fikk også en god prat med veilederne på de ulike virksomhetene som også var tilstede. Selv synes lærlingene det blir spennende å komme ut i arbeidslivet, og bli kjent med nye mennesker.

Vi ønsker dem alle lykke til og velkommen til Os kommune!

Nye lærlinger i Os kommune

De nye lærlingene fikk servert kake for anledingen.