Blog

Aktuelt, Kultur, idrett og fritid, Nyheter

Gruveeventyret Røstvangen, fotohistorie og Koftearven på Biblioteket

Os bibliotek inviterer til tre fine arrangementer i tida framover.

Røstvangen gruver
Først ut – tirsdag 10. desember kl 19.00 – er Jon Ole Hokstad med den dramatiske historien om Røstvangen gruver. Det er historien om et gruveeventyr på fjellet, som starta i dristig entreprenørskap og endte i økonomisk katastrofe. Hokstad har skrevet boka om Røstvangen gruver, og det blir salg og signering av bøker.

Fotokveld
Per Arne Tollefshagen fra Musea i Nord-Østerdal holder fotokveld den 14. januar. Han viser gamle bilder fra Os, og vil gjerne ha hjelp med navn og tidfesting. Han presenterer også Digitalt museum, med bl.a. intervjuene til Jon J. Meli som er digitalisert og tilgjengelig for alle.

Koftearven – på Os og Holtålen bibliotek
Den 29. januar kommer selveste Annemor Sundbø til biblioteket med foredraget “Koftearven – jeg fant, jeg fant – gjenvinning og gjenfortelling”. I 1983 overtok hun “Torridal Tweed og Ulldynefabrikk» i Kristiansand med 16 tonn gamle strikkeplagg, og siden da har hun utgitt flere bøker, jobba med ull, strikking, kulturhistorie, kurs og undervisning. Hun har fått priser, stipendier og Kongens fortjenestemedalje for sitt arbeid.

I foredraget på Os bibliotek forteller hun om de flotte mønstrene og koftenes opprinnelse – i en blanding av kulturhistorie, minner, myter og hypoteser.

Annemor Sundbø holder foredraget på Holtålen bibliotek samme formiddag.

X