Blog

Aktuelt, Helse og omsorg, Koronaviruset, Nyheter

Informasjon om koronavaksinering barn og unge

Vaksinering oppfriskningsdose

Folkehelseinstituttet (FHI) har laget en oversikt over anbefalinger og tilbud om koronavaksine for barn og unge, se oversikten her.

 5-11 år
Det tilbys nå koronavaksine til alle barn i alderen 5-11 år, dersom foresatte ønsker det.

Tilbudet er mest aktuelt for barn med kroniske sykdommer, barn i kontakt med sårbare personer, og barn som skal oppholde seg eller flytte til land med høy smitterisiko eller dårligere tilgang til helsetjenester. Les mer i nyhetssak fra FHIDet er BioNTech/Pfizer-vaksinen som vil bli brukt og den vil bli spesielt dosert for barn.

Ønsker du vaksine for ditt barn i denne aldersgruppen så ta kontakt på tlf. 95266520/40447129 for avtale.

Barn under 16 år skal ha skriftlig samtykke fra begge foreldre; https://www.fhi.no/contentassets/1ae7bf6f4b0e4280ab87ae4bedbcb6fd/vedlegg/samtykkeskjemaer/bokmal_samtykkeskjema-ved-vaksinering-av-barn-og-ungdom-under-16-ar.pdf

12-15 år
Alle som er i alderen 12-15 år får tilbud om å ta andre dose med BioNTech/Pfizer-vaksinen, dersom de og foresatte ønsker det. De som tidligere har gjennomgått covid-19 anbefales foreløpig ikke vaksinering.

Enkelte i denne aldersgruppen kan også etter vurdering av lege tilbys to vaksinedoser, for eksempel de som bor sammen med spesielt sårbare personer eller som selv har alvorlig sykdom.

 16-17 år
Alle som er i alderen 16-17 år anbefales å ta to doser med BioNTech/Pfizer-vaksinen. Det bør være 12 ukers mellomrom mellom dosene. De som tidligere har hatt covid-19 anbefales bare én vaksinedose.

Sigrun Aa Engzelius, helsesykepleier

X