Her er siste nytt fra Os kommune fredag. Kriseledelsen møtes nå hver dag kl. 9:00. Vi vil gå ut med informasjon til innbyggere og ansatte etter dette dersom det er noen endringer.

Ingen smittet av koronaviruset i Os kommune
Vi har per i dag ingen bekreftede smittetilfeller i Os kommune.

Forbud mot å overnatte på hytter i annen kommune
Regjeringen har innført forbud mot å overnatte på fritidseiendom utenfor egen kommune.

» Mer info fra Regjeringen

» Her finner du forskriften i Lovdata

Os kommune har ingen egne karanteneregler
Os har ikke gjort samme vedtak om karantene som resten av Nord-Østerdalskommunene. I følge vedtaket deres er det 14 dagers karantene for alle som er tilreisende til Folldal, Alvdal, Rendalen, Tolga og Tynset kommuner etter reiser i områder utenfor regionen som omtales Fjellregionen. Dette betyr at vi i Os kommune kan forflytte oss innenfor og utenfor regionen, uten å sitte i karantene etterpå. Dette betyr også at tilreisende til Os ikke trenger å sitte i karantene. Samtid følger vi den nasjonale henstillingen om minst mulig forflytning.

En status fra Helse- og omsorgstjenesten
I dag fikk vi en prat med en av lederne i Helse og omsorg, Maja Presthagen. Hun ga en status på deres tjenester, og hvordan disse driftes nå i sammenheng med koronaviruset.
– Ring oss og vær kreativ i kommunikasjonen med pasientene, oppfordrer Presthagen.

Anbefalinger for smittevern i Os kommune – barn og unge
Skoler og barnehager er nå stengte og arbeidsplasser innfører hjemmekontor. Hovedmålsettingene med disse tiltakene er å redusere antall kontakter til et så lavt nivå som mulig. Hva betyr dette i praksis for familier med barn og unge i Os kommune?

» Her kan du lese hele anbefalingen om smittevern

Barnehagene i Os hilser barna med samlingsstund på Facebook
Til alle barnehagebarn som er hjemme: Her kan du se en liten samlingsstund fra barnehagene i Os på Facebook. Barna er kjent med Mammø Mø, Kråka og bonden! Så de måtte få være med!

» Her finner du filmene

Trenger du noen å snakke med?
Øyvind Berg er en av de frivillige som har meldt seg i Os kommune i forbindelse med koronaviruset. Berg er legestudent.
– Om det er noen som føler de ikke får oversikt i all informasjonen rundt koronaviruset, kan de ta kontakt og få veiledning, sier Berg. Dette gjelder også om noen føler på utrygghet eller rett og slett trenger noen å snakke med.

Du kan ringe Øyvind mellom kl 18.00-20.00 hver dag fram til fredag 26. mars på tlf. 466 98 081

KlubbLAN inviterer til sosial spilling i helga; over internett!
Lørdag kjører de turnering i Counter-Strike: Global Offensive. Det er gratis å delta på begge aktivitetene.

» Mer informasjon og påmelding finner du her

Se vår samleside om koronaviruset

» Her finner du vår samleside om koronaviruset