Aktuelt, Kultur, idrett og fritid, Nyheter

Maren Bakken og Jørgen Solhaug Sæter takker for sesongen

Os kommune har samarbeidsavtaler med skiskytterne Maren Bakken og Jørgen Solhaug Sæter. De har begge gjennomført gode sesonger med imponerende resultater, og er i disse dager i gang med trening for neste sesong. Os kommune ønsker lykke til med oppkjøring til ny sesong, og ser fram til videre samarbeid. Her forteller de to litt om sesongen 2021/22.

Hilsen fra Maren:
Hei!
Mitt navn er Maren Bakken, og jeg er 21 år fra Os. Jeg driver med skiskyting på toppnivå og er en del av u23-landslaget til Norge. Jeg holder til på Lillehammer hvor jeg ved siden av skiskytingen studerer til barnehagelærer. Jeg har funnet en fin balanse som gjør at jeg kan ta en utdanning samtidig som jeg satser på skiskyting.
Nå har den nye treningssesongen startet, men jeg kan se tilbake på en av mine beste sesonger. Jeg viste meg tidlig fram på norgescup både i junior og i senior. Dette førte til at jeg fikk muligheten til å delta i senior EM i starten av februar og IBU-cup rett etterpå. Dette var ikke noen av målene mine for sesongen, men et stort pluss da jeg fikk muligheten.

Det store målet var Junior-VM i USA – noe jeg klarte. Til tross for noen hindringer i starten av oppholdet og forberedelser utenom det vanlige, fikk jeg lov til å delta. Min romkamerat fikk påvist Covid-19 og jeg ble umiddelbart satt i nærkontaktkarantene som førte til at jeg ikke fikk være med på trening med de andre. Jeg testet heldigvis negativt under hele oppholdet, som gjorde at jeg fikk lov til å delta. Jeg startet med en 5. plass på normalen,  noe jeg var veldig fornøyd med etter den oppladningen jeg hadde hatt. De neste konkurransene gikk litt tyngre, men jeg er fortsatt fornøyd med innsatsen min, selv om jeg hadde et mål om medalje. Da jeg kom hjem fra USA testet jeg positivt og sesongen min var dessverre over. Jeg fikk ikke deltatt på NM og avslutningen, fordi opptreningen etter Covid-19 skulle gå rolig uten hastverk for å slippe å få senere problemer. Nå er jeg i full gang med treningen igjen og ser fram mot nye utfordringer i sesongen som kommer.

Hilsen fra Jørgen:
Hei!
Sesongen 21-22 er over og det har vært et år preget av både oppturer og nedturer. Jeg hadde satt meg tøffe mål før sesongen, men mål som likevel var realistiske og som jeg ikke var så langt unna å nå. Sesongen startet godt med en 15. plass på fellesstarten med alle de beste i landet på start. Jeg var langt fremme i feltet store deler av løpet og fikk kjenne litt på nivået til eliteløperne på flere av rundene, så det var lærerikt. Dessverre ble det litt tungt på den siste runden, men alt i alt fornøyd med plasseringen. Den første norgescuphelgen i juniorklassen var på Lygna i midten av desember. Jeg var i knallform fysisk og gikk to gode renn med 3. plass på sprinten og seier på normalen. Skytingen var ikke helt perfekt og det var litt vanskelige forhold, men med en fantastisk god følelse i løypa gikk det bra likevel.

Etter jul var det norgescup på Os. Å konkurrere på hjemmebane i løypene jeg omtrent har vokst opp i var veldig gøy. Jeg var inne i en litt vanskelig periode skytemessig der jeg ikke fikk ting til å funke, noe som også prega rennene, men heldigvis fikk jeg med meg en 3. plass på fellesstarten. Etter denne helgen la jeg ned en veldig god treningsjobb for å få kontroll på skytinga igjen, og under norgescupen på Geilo to uker senere funket det litt bedre, og jeg kjente det gikk riktig vei. Med enda en 3. plass på Geilo sikra jeg en plass i troppen til Junior-VM i USA, som var et av mine delmål som måtte nåes for å kunne oppnå hovedmålet for sesongen.

Junior-VM i USA var en veldig kul opplevelse, og det var spennende å reise over dammen for å konkurrere. Samtidig krever det også veldig mye å reise sånn under en pandemi, og vi levde under et veldig strengt smitteregime. Vi testet oss med hurtigtest hver morgen før frokost og brukte munnbind overalt utenom på hotellrommet. Konkurransene i VM gikk ikke helt som håpet og det var mye stang ut, men heldigvis klarte jeg å levere en god stafett på VMs siste dag!

De siste helgene av sesongen besto av NM junior og NM senior. På min siste distanse som junior i NM klarte jeg å sette sammen et godt skiskytter-renn og det ble krona med gull. Etter mye stang ut, var det godt å få en opptur. Sesongen ble avsluttet med NM senior og norgescupavslutning i Vik. På sprinten i NM senior gikk jeg inn til en 7. plass og på fellesstarten i norgescupavslutningen fikk jeg en 2. plass. En godkjent avslutning på en litt varierende sesong.
Nå er jeg klar til å ta fatt på min første sesong som senior. Jeg er fortsatt på u-23 landslaget og er utrolig motivert for å ta steg videre og utfordre de beste i landet!!