Aktuelt, Natur og miljø

Markering av verdens miljødag 5.juni i Os kommune

Verdens miljødag 2018

Tirsdag 5.juni er det verdens miljødag og den ønsker Os kommune å markere. Årets tema er bekjemp plastforurensning. Vi oppfordrer lag, foreninger og privatpersoner, både små og store, til å avsette 2-3 timer på verdens miljødag til plast- og søppelplukking i vassdragsnære områder. Vi har FIAS med på laget! De sørger for sekker og gratis henting av dem.

Gule sekker hentes hos blide damer ved servicetorget. Sekkene ligger klare! Etter ryddinga settes de ved returpunktet i Os sentrum. FIAS henter sekkene onsdag 6.juni.

Samtidig som vi markerer verdens miljødag med rydding på tirsdag, kan vi delta i årets strandryddeaksjon som FIAS er med på. Årets strandryddeaksjon omfatter avfall langs elver, bekker og innsjøer. Les mer om aksjonen og registrering her: https://www.fias.no/aktuelt/bli-med-på-tidenes-dugnad.

Ta gjerne bilder og del på sosiale medier. Bruke gjerne emneknaggen #oskommunehedmark. Send oss gjerne bilder som vi kan bruke: bjorn.narjord@os.kommune.no.

Styret i Nørdalen natur- og kultursti pleier å markere denne dagen hvert år. De plukker plast og søppel langs stien, spesielt i de vassdragsnære områdene. De har oppmøte kl. 18 ved infotavla, for dere som ønsker å delta der.

Ryddinga kan kombineres med en trivelig tur og kafferast! Kanskje er det nye naboer i nabolaget som kan inviteres med? Da håper jeg mange benytter sjansen til å bidra på tirsdag!

Runa Finborud
Ordfører