Blog

Eldrerådet og frivilligsentralen vil prøve å dra i gang ei uformell og åpen mimregruppe på Os.

FOTO: Et ikonisk bilde fra 1956. OL-vinner fra Cortina 1956 i blid positur med datidens store filmdiva Sophia Loren.

Tanken bak er å treffes over en kaffekopp og snakka om lokale hendelser fra egen barndom og ungdom. Det kreves naturligvis ingen kvalifikasjoner. Her er det snakk om å lokke fram minner og hendelser som kanskje har gått i glømmeboka eller som i alle fall står i fare for å bli liggende i mørke.

Den første kvelden er det året 1956 som er utgangspunktet for tilbakeblikket. Men det er naturligvis lov å vandre litt friere rundt på 50-tallet også – dersom det ene året blir for snevert.
Året er tilfeldig valgt, men mange vil sikkert koble det til flyulykka like under toppen på Gråhøgda. Om bord var ingen ringere enn Rolv Kirkvaag, kanskje datidas største kjendis. Og det finnes levende bilder fra redningsaksjonen i Håmmålsfjellet.

Vinteren var for øvrig svært snørik, det ble målt rundt to meter snø i mars….og moltåret var visstnok særdeles skralt….Men året 1956, som for øvrig var skuddår, hadde naturligvis en bråte med små og store hendelser som fortjener en kommentar eller fem.

Kvelden er for alle – her er det bare å stille opp. Og stedet er Frivilligsentralen. Første runde kjøres tirsdag 19. februar kl 1900.

X