Aktuelt, Helse og omsorg, Koronaviruset, Nyheter

Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap

Blomster

Os kommune ved ordfører ønsker å takke dere alle sammen for innsatsen gjennom pandemien, nå åpner endelig samfunnet opp igjen!
Med denne gledelige nyheten ønsker vi god helg!

Regjeringen i samråd med helsemyndighetene har bestemt at Norge kan gå tilbake til en normal hverdag fra i morgen lørdag 25. september kl. 16.00.

Her finner du de nye rådene og reglene.

Beredskapen vil fortsatt være til stede, men smittetallene synker nasjonalt og sykehusinnleggelsene har flatet ut. I løpet av få uker forventes det at store deler av den norske befolkningen er fullvaksinerte.

Hva betyr det i praksis for deg og meg?

Hva betyr det for oss lokalt?

Testing

Vi oppfordrer fortsatt alle (også fullvaksinerte) med nyoppståtte luftveisinfeksjoner til å teste seg. Det blir bare testing i kommunal regi på ukedager. Testing bestiller du ved å booke time via helseboka.

De neste 2 ukene oppfordrer vi til å bruke den kommunale teststasjonen på Røros slik som før. Men vi oppfordrer innbyggerne til å anskaffe seg hurtigtester til selvtesting hjemme. Etter to uker sidestilles hjemmetesting og testing på den kommunale teststasjonen.

Det er fortsatt viktig å være hjemme når man er syk, særlig når man har nyoppståtte symptomer. Se flytskjemaet fra FHI.

Isolasjon ved positiv test

Det er fortsatt slik at personer som tester positivt skal isolere seg for å hindre ukontrollert smittespredning.  Alle som tester positivt på hjemmetester skal ta kontakt med kommunen via servicetorget på tlf: 624 70 300. I helgene skal man ta kontakt med legevaktsentralen på 116 117.

Det er fortsatt ikke for seint å vaksinere seg

En siste oppfordring til de som enda av ulike årsaker er uvaksinerte eller bare har en dose med vaksine: Ta en for laget og vaksiner deg.  Dette er viktig både for deg selv, men også andre som er utsatt for alvorlig sykdom.