Coronaviruset i grønt

Os kommune mottok i ettermiddag bekreftelse på at en person i kommunen har testet positivt for Covid-19.

Alle nærkontakter har testet negativt, og er nå i karantene.
Smittekilden er ikke kjent, og derfor er smittesituasjonen i vårt område uavklart. Arbeidet med smittesporing pågår.

Med bakgrunn i smittevernloven og faren for eskalerende utbrudd, har Os kommune besluttet at Norgescupen i skiskyting ikke kan arrangeres på TOS Arena i helga.

Os kommune har rådført seg med FHI, Helsedirektoratet og Statsforvalteren i Innlandet v/fylkeslegen ang. beslutningen. Vi har også drøftet arrangementet med Røros kommune da Norgescupen arrangeres av Os IL og Røros IL.

Vi beklager ulempene dette måtte medføre for arrangører og deltagere, men vi håpet i det lengste at vi skulle finne smittekilden og isolere smitten. Dette har vi dessverre ikke klart.

10.02.21

Os kommune v/kriseledelsen