Kulturminnedagene 2021 går av stabelen i perioden 4.-12. september med over hundre forskjellige arrangement over hele landet. Styret i Kulturvernforbundet har nominert fem kandidater til årets kulturminnedagspris – deriblant Smiedagan i Nørdalen.

Kulturvernforbundet har det koordinerende ansvaret for Kulturminnedagene, og deler hvert år ut kulturminnedagsprisen til den arrangør eller arrangement som best formidler og tilgjengeliggjør kulturarven for allmennheten, og bidrar til å skape forståelse og engasjement for kulturarv og historie.

Årets kulturminnedagspris er på kr. 50 000,- og er støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Vinneren av prisen vil bli offentliggjort i løpet av kulturminnedagsuka.

De fem nominerte til årets kulturminnedagspris er:

• Finnskogen Natur- og kulturpark for arrangementet «Møte med en fremmed kultur».
  • Kunstvandring Voss for arrangementet «Den nye og gamle tida møtes».
  • Holmestrand kommune for arrangementet «Kulturminnedagene i Holmestrand kommune».
  • Nørdalen Natur- og Kultursti for arrangementet «Smiedagan 2021».
    Les mer om arrangementet her.
  • Helgeland museum avdeling Træna for arrangementet «Kulturminnedagene på Træna».