Os kommune har 2-årig sponsoravtale med skiskytter Eirik Horten. Her er treningshilsen fra Eirik fra november i år:

“Jeg sender en liten treningshilsen og oppdatering på sesongen 2020-21. Jeg har bodd på Lillehammer i snart to år og trives godt her! Her går jeg på et privat-team som heter «Team Hugaas». Vi er en gjeng med gutter som alle ønsker å prestere godt i skiskyting, og gir hverandre god matching på trening. Ved siden av studerer jeg «Organisasjon og ledelse» ved Høgskolen. Jeg har igjen 1,5 år av bacheloren, og er nå inne i høstens eksamensperiode.

Høsten er for alvor over og vinteren nærmer seg. Det betyr at skiskyttersesongen er i anmarsj og konkurransenerver normalt sett skal komme. På grunn av situasjonen med Covid-19 ble ikke sesongstarten som planlagt for meg. Skiskytterforbundet måtte ta avgjørelsen om å avlyse den nasjonale åpningen på Natrudstilen. Smittetrykket i Ringsaker var dessverre for høyt til og forsvarlig gjennomføre renn. Det er forståelig og viktig med tanke på helse for utøvere og situasjonen vi står i. Corona gjør dessverre at jeg ikke får gått noen nasjonale konkurranser før Jul, da det bare er noen få som får gå ut fra resultater fra i fjor. I fjor hadde jeg litt trøbbel under konkurranser med pust og krampetendenser i magen, som hemmet meg stort og ødela mange renn for meg. Jeg jobber nå med fysioterapeut for å løse problemet.

Allikevel nærmer det seg Jul. Jeg trener bra om dagen, og har fått trent godt i høst. Tidlig snø på Os og Lillehammer har gjort at jeg har fått gått mye på ski, så jeg er i god rute til sesongstart. For min del ble den som sagt utsatt, men jeg håper på å få konkurrere over Jul. At jeg ikke får konkurrere nå er på ett vis positivt, da jeg får trent godt mot nyåret. Jeg har som mål for sesongen at jeg skal prestere på et jevnt godt nivå og stabilisere meg på skytingen. Jeg håper å ta store steg fra i fjor og utvikle meg som skiskytter. Nå venter mere trening på Lillehammer og gjennomføring av de siste eksamenene, før jeg reiser hjem til Jul. Det blir godt å koble av med mye trening hjemme i Jula og god mat!

Jeg setter stor pris på samarbeidet og det hjelper meg enormt med satsningen min. Os kommune er en som jeg er stolt av å ha med på laget! Tusen takk!”

Med vennlig hilsen Eirik Horten