Aktuelt, Helse og omsorg, Nyheter

Tilreisende – Strengere smitteverntiltak og anbefaling om testing

Illustrasjonsbilde

Strengere smitteverntiltak for reisende fra Storbritannia:

For å hindre innførsel av ny variant av covid-19 oppdaget i Storbritannia, innføres det strengere smitteverntiltak for reisende fra Storbritannia.

Nytt krav om testing for covid-19
Fra og med 22. desember innføres nye krav om testing for innreisende fra Storbritannia etter nasjonale retningslinjer:

• Personer som har oppholdt seg i Storbritannia etter 7. desember 2020, og har ankommet Norge før 22. desember 2020 skal så snart som mulig teste seg. Personen skal teste seg selv om vedkommende har testet seg før 22. desember 2020.
  • Alle som ankommer etter 21. desember skal teste seg så snart som mulig og senest ett døgn etter ankomst.
  • Alle skal deretter ta ny test tidligst 7 døgn etter ankomst, og resultatet må foreligge før karantenen avsluttes etter tidligst 10 døgn.
  • Kravet gjelder alle som har oppholdt seg i Storbritannia i løpet av de siste 14 dagene før ankomst Norge.
  • Kravet om testing gjelder ikke for barn under 12 år.

I tillegg oppfordres alle tilreisende i Os kommune fra områder med høyt smittetrykk om å teste seg i jula og så snart som mulig etter ankomst.

Testing foregår på Røros Legesenter.

⇒ Klikk her for å se når du kan teste deg og hvordan du bestiller time.

⇒ Klikk her for å komme til samleside om Koronasituasionen i Os kommune!