Blog

Aktuelt, Kultur, idrett og fritid, Nyheter

Ungdommens kulturpris til Andreas Galaaen Bredalslien

prisvinner Andreas Galåen Bredalslien

Lørdag kveld tildelte ordfører Runa Finborud og kultur- og biblioteksjef Anne Kristin Rødal årets Ungdommens kulturpris til Andreas Galaaen Bredalslien.

Ungdommens kulturpris har blitt delt ut ni ganger tidligere. Prisen deles ut til ungdom, enkeltpersoner eller grupper, som gjennom sin innsats har bidratt som positive forbilder for andre ungdommer og som har gjort seg bemerket innenfor det kulturområdet de har valgt å satse på. Kandidatene vurderes innenfor hele kulturområdet, som sang- og musikk, bildende kunst, kunsthåndverk, dans, litteratur, teater, film og idrett. Ungdommens kulturpris er på kr 10.000 med diplom. Det er formannskapet som bestemmer hvem som skal få prisen

I begrunnelsen står det:
Årets prisvinner er allsidig, og var tidlig veldig musikkinteressert og et multimediatalent i ung alder. Prisvinneren gikk musikklinja ved Nord-Østerdal videregående skole der piano var hovedinstrumentet, men han spilte også trekkspill. Han viste også ei bredde i ulike musikksjangre: Jazz, blues og klassisk.

Etterpå gikk han et år ved musikkfolkehøgskolen Viken på Gjøvik. Han har opp gjennom årene stått for et utall musikalske bidrag på særlig piano og trekkspill i mange sammenhenger. Akkurat nå øver han til 80-talls kveld med Stig Oles neste lørdag. Prisvinneren leder teaterrådet i Dalsbygda ungdomslag i dag og initierer en del av oppsetningene der. Han skriver tekster, er bandsjef og deltar på scena – han er komponisten bak oppsettingene.

Han lager film, har studert filmproduksjon ved Noroff i Oslo og har flere filmproduksjoner bak seg, både på jobb og på fritida. Dalsbygdas julevaffelkalender har han produsert på egenhånd, fra ide til ferdig produkt. Først to sesonger på You Tube og nå sist som spillefilmen «Mysteriet om Dalsbygdas Julevafler» med to visninger ved Røros kino. Prisvinneren er også medlem av redaksjonen til Nordavær, klubbavisa til IL Nansen.

X