Oppfølgingen på helsestasjonen går nå som vanlig jfr. Helsedirektoratets anbefalinger omkring korona.
Husk generelle smittevernråd;
Tlf. Helsestasjonen: 404 47 129 / 952 66 520
Jordmor har konsultasjoner og er tilgjengelig på mandager i oddetallsuker. Timebestilling skjer via helsestasjonen (evnt legekontoret) eller melding til jordmors tlf. 966 26 667.
Eventuelt behov for kontakt/hjelp knyttet til nyfødtperiode/ammespørsmål i ferier og helligdager kan rettes til Tynset fødestue, ammepoliklinikk tlf. 624 83 030 / 624 83 032
Åpningstid helsestasjonen: kl 08.00-15.30 (døra låses kl 15.00)
Helsestasjonens tjenesten
Barnet innkalles jevnlig til konsultasjoner på helsestasjonen, men du kan også ta kontakt selv ved behov utover det. Du er selv ansvarlig for å gi beskjed til helsestasjonen om du har flyttet fra Os kommune eller du har flyttet til kommunen fra en annen kommune eller en annet land.
På helsestasjonen får du råd og veiledning om
Vi undersøker hvordan det står til med foreldre og barn, og kan snakke om temaer som foreldrene ønsker å ta opp.
Er du skoleelev og under 20 år, får du gratis tilbud om helsetjenester hos skolens helsesykepleier. Du vil bli innkalt til undersøkelser og vaksinasjon. I tillegg vil helsykepleier hjelpe deg om du har skadet deg på skolen eller om du trenger noen å prate med om vanskelige ting.
Du kan snakke med helsesykepleier om krangling, forelskelse og kjærlighetssorg, mobbing, pubertet, selvskading, problemer hjemme, vold, seksuelle overgrep, trening, slanking og vekt, tristhet, røyking og rus, sex og prevensjon og mye annet.
Læreren din trenger ikke å få vite hva du har snakket med helsesykepleier om. Er du under 16 år, har helsesykepleier plikt til å informere foreldrene dine om hun synes det er nødvendig.
Formålet med skolehelsetjenesten er å:
Når det er behov for det kan skolehelsetjenesten henvise videre til f.eks. lege, tannlege, fysioterapeut eller psykolog.
Målgruppe
Vilkår
Tjenesten er gratis.
Samarbeidspartnere
Foreldre, helsestasjonslege, skole, pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT), barnevern
Beslektede tjenester
Skolehelsetjenesten er gratis.
Lover
Veiledning
Du kan når som helst kontakte helsykepleier. I tillegg har skolehelsetjenesten noen faste oppgaver.
Du vil bl.a. få tilbud om disse vaksinene fra barnevaksinasjonsprogrammet:
Du vil også bli kalt inn til måling og veiing og helse/trivselssamtaler (3. trinn, 5.tr og 8. trinn). Målingen vil skje uten andre enn helsesykepleier til stede og resultatet deles ikke med andre.
Klage
Hvis du mener du ikke får nødvendig hjelp eller er misfornøyd med utførelsen av tjenesten, kan du sende en klage til kommunen eller direkte til skolehelsetjenesten. Forklar hva du er misfornøyd med og hvilke endringer du ønsker. Dersom klagen blir avvist, eller kommunen mener at rettighetene dine er oppfylt, kan du klage til Fylkesmannen.
Jordmor er tilgjengelig på helsestasjonen mandager i oddetallsuker. Du kan bestille time til jordmor ved å ringe til helsestasjonen.
Oppfølging hos jordmor i svangerskapet
Etter fødsel
Informasjon kommer.
Informasjon kommer.
Helsedirektoratet har laget et nettsted med helseinformasjon til gravide. Mange gravide opplever informasjon på nett som ofte er tvetydig. Her finner du viktig informasjon om hva som er bra før, under og etter graviditeten.
Her finner gravide og helsepersonell kvalitetssikrede råd som de kan stole på. Det er lagt ut god informasjon om svangerskapsforløp, fødsel og amming.
Adresse: Rytrøa 14, 2550 Os
Helsesykepleier – Os kommune
Sigrun Aa Engzelius
Tlf. 952 66 520
E-post: sigrun.aa@os.kommune.no
Helsesykepleier – Os kommune
Torhild Mørch Christoffersen
Tlf. 404 47 129
E-post: torihild.christoffersen@os.kommune.no
Jordmor – Os kommune
Tone Eggestad
Tlf. 966 26 667
E-post: tone.eggestad@os.kommune.no